Bureau voor Coaching & HR-Consultancy

Coaching na Pensioen

Vroeger was het heel eenvoudig: u ging met pensioen, uw inkomen stond vast en verder stond er niet zo veel meer op het programma. De toekomst van de gepensioneerden van tegenwoordig ziet er 'gelukkig' heel anders uit.

Stoppen met werken aan het eind van uw carrière is voor velen een langverwacht moment. Geen verplichtingen meer, eindelijk tijd voor uw hobby’s, vrijheid, alleen maar doen wat u zelf wilt! Toch blijkt de praktijk soms anders. Zonder dagelijkse routine, het gevoel er niet meer bij te horen, zonder structuur en zonder concreet doel kan het gevoel van vrijheid in een gevoel van leegte veranderen.

Het werk wat u deed maakte in belangrijke mate deel uit van uw identiteit. U bent niet meer wat u doet, maar moet weer worden wat u bent. Dit kan leiden tot nadenken over wat u bereikt hebt in uw leven, over wat u wilt zijn, over de mensen om u heen. Stoppen met werken maakt dat u zichzelf opnieuw moet uitvinden, dat u nadenkt over wie u bent en wat u wilt doen.

Het is van belang het pensioen niet als een einde van uw actieve bestaan te zien, maar als een overgang naar iets anders, naar een andere vorm van activiteit. Misschien wel naar de meest verrijkende tijd ooit, want het is er een waar u zelf voor kiest. Maar hoe pakt u dat aan?

Ik help u aanknopingspunten te vinden in deze nieuwe fase van uw leven. U krijgt een duidelijker beeld van wat u echt belangrijk vindt en hoe u structuur geeft aan uw dag. Ik stimuleer u om actie te ondernemen om uw nieuwe doelen en wensen in concrete zaken om te zetten. 

Contactgegevens