Bureau voor Coaching & HR-Consultancy

Coaching na scheiding

Een (echt)scheiding is een stressvolle en ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven, voor mannen en vrouwen, ook als de scheiding harmonieus verloopt. Een scheiding brengt veel veranderingen; een verhuizing, het gezin dat uiteen valt, alleen komen te staan, met of zonder kinderen, verandering in de financiën etc. Een hoop geregel gepaard met veel emoties.

Het geregel vraagt meestal de eerste periode de meeste aandacht. Daarna hebt u meer tijd en energie voor de emoties. Deze vaak lastige emoties en gevoelens kunt u uit de weg gaan door ze weg te wimpelen of onder het kleed te vegen. Eventueel met behulp van bijvoorbeeld drank, pillen, eten, sporten, nog harder werken of iets dergelijks. De kans is dan aanwezig dat het gevoel u overvalt dat u in een uitzichtloze situatie bent beland.

Er is ook een andere optie. Door u te realiseren dat een scheiding weliswaar een einde is maar ook een start voor een nieuw begin.

Ik help u in uw eigen tempo aanknopingspunten te vinden in deze nieuwe fase van uw leven. U krijgt een duidelijker beeld van wat u echt belangrijk vindt, hoe u steviger in uw schoenen komt te staan en weer zin in het leven krijgt. Ik stimuleer u om actie te ondernemen om uw nieuwe doelen en wensen in concrete zaken om te zetten richting een gelukkige(r) toekomst. 

Contactgegevens